Witam. Zachęcam do skorzystania z moich usług cyklinowania i lakierowania podłóg drewnianych każdego typu. Posiadam nowy sprzęt do cyklinowania bezpyłowego i 20letnie doświadczenie. Usługi mogę wykonać na terenie Luksemburga, Francji, Niemiec i Belgii. W celu omówienia kosztu usługi, metrażu oraz uzyskania wszelkich innych informacji proszę kontaktować się ze mną pod numerem t...
Forum zostało przełączone w tryb tylko do czytania. Pozostanie ono tu w celach archiwalnych. By korzystać z funkcjonalności Portalu proszę się logować na stronie głównej.
Mam takie pytanko: otoz o ile mi wiadomo liczba tzw. "dlugich dni szkolnych" w rozkladzie jazdy w EE rosnie wraz z wiekiem ucznia. W klasie pierwszej gimnazjum jest ich trzy – poniedzialek, sroda i piatek.
Czy ktos z rodzicow dzieci starszogimnazjalnych moglby mnie uswiadomic na jakim etapie edukacji kolejne "dni krotkie" (a wiec wtorek i czwartek) ulegaja wydluzeniu?
Nie ukrywam, ze na obecnym etapie interesuje mnie najbardziej jak wyglada dlugosc dni szkolnych w klasie drugiej gimnazjum, ale jesli ktos mnie od razu oswieci, czego powinienem spodziewac sie dalej, bede niezmiernie wdzieczny!
nasz pierwszoklasista w szkole sredniej ma krotkie wtorki i czwartki, w pozostale dni konczy o 16.30.
Nasz czwartoklasista podobnie - 3 dni dlugie, dwa krotkie i tak bylo tez w klasie 3. On twierdzi, ze zawsze staraja sie robic 2 dni krotkie i 3 dlugie, z tym ze teraz dla niego dzien krotki oznacza 6 lekcji....
Dzieki za odpowiedz! Oznacza to, ze w gimnazjum nie zmienia sie nic. A ciekawe jak w liceum, a wiec w ostatnich dwoch latach nauki? Wiem, ze to jeszcze odlegla przyszlosc (przynajmniej dla naszego dziecka), ale zawszec to lepiej byc doniformowanym
Te krótkie dni trochę zależą od planu. Niestety często starsze dzieci mają okienka, albo zaczynają godzinę później etc. Z planu moich dzieci wynika, że:
- w klasie drugiej wtorek i czwartek jest krótki,
- w trzeciej wtorek i piątek,
- w czwartej klasie był krótki tylko piątek,
- a w piątej krótka jest środa.
Potwierdzam - jak chodzi o klase 1, 2 i 3, ale z tego co wiem - jak Danka napisala, z tymi "krotkimi" dniami moze byc roznie - zalezy jak uda sie ulozyc plan - faktycznie moze sie zdarzyc, ze lekcje sie koncza nie o 13, a godzine czy dwie pozniej...
Na naszej stronie internetowej używamy plików cookie. Niektóre z nich są niezbędne dla funkcjonowania strony, inne pomagają nam w ulepszaniu tej strony i doświadczeń użytkownika (Tracking Cookies). Możesz sam zdecydować, czy chcesz zezwolić na pliki cookie. Należy pamiętać, że w przypadku odrzucenia, nie wszystkie funkcje strony mogą być dostępne.